27.12.2012

Ratsastelua

Ratsastelin Awan tänään ihan kunnolla. Ensin vähän käveltiin ympäriinsä ja mm. Käytiin laon pelloilla katselemassa lumisia maisemia.

Päätin ottaa päivän aiheeksi rentouden ja laukan. Aloiteltiin laukkaamalla laolle johtava tie (n. 80m), laukka nousi hyvin ja Awa oli tosi hyvin kuulolla. Käännyttiin kotia kohti ja tarkoitus oli vain kävellä, mutta ponin mielestä laukkaaminen oli mukavempaa. Sain kuitenkin heposen hyvin hallintaan ja alettiin ottamaan mummolan pihassa ( navettaa ympäri, pitää muuten esitellä tänne blogiin nää reitit, että ootte ees vähän hajulla missä liikuskelen! ) ravia. Hain rauhallisuutta ja menin löysin ohjin. Aika pian Apsu alkoi rentoutua ja venytteli kaulaansa. Riimulla se toimii niiin paljon paremmin kuin kuolaimilla. Jospa jossain vaiheessa hommattais sellanen tyköistuva nahkariimu, jolla olisi hyvä ratsastella.

Ravien jälkeen aloin ottamaan laukkaa meiltä mummolaan päin. Aina pienen viivästymisen jälkeen laukka nousi ja jatkui niin pitkään kuin halusinkin. Hyvä heppa! Laukkailtiin varmaan neljästi ja sit tein loppuravailut. Olin kyllä super tyytyväinen Awaan tänään, oonkin liikutellut sitä nyt joka päivä monipuolisesti.

Pyysin Kiiaa tulemaan meille lauantaina, koska haluisin vähän hypellä. Pitäs noita esteitä treenata, mut aina se vaan jää!?

Huomenna meen ilman satulaa, ravia ja laukkaa rennosti. Saahan nähä löydänkö itseni maasta vaiko en ;)

Tää oli nyt puhelimella tehty postaus niin kuvat on lopussa, koska niitä ei saa tänne väliin laitettua :( Mutta tässä puhelimen satoa mitä en oo julkassu blogissa vielä. Yhessä kuvassa näkyy sarat, joita ympäri ajellaan ja nyt ollaan hankilaukkailtu. Toisessa (-> neljännessä) näkyy varustelu kun oltiin lähössä maastoilemaan(:

Kirjoittelemisiin taas! P.s. Antakaa anteeks kirjotusvirheet, jos niitä on!

2 kommenttia:

  1. Ootteko miettiny/kokeillu awalle hackamoreja? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, oon mä niitä miettiny mut en kokeillu :D pelottaa etten osaa ratsastaa niillä ja sit sillä menee kuonosta kaikki luut poikki jajajajaj.. Joo on näitä kauhukertomuksia tullu luettua :-D mut ei niillä varmaa tollasta sais aikaan, että voisipa kyllä kokeilla! :)

      Poista

Kommentit ovat aina tervetulleita! <3